Blog

Az egyik ügyfelem szerint a leghatékonyabb és legsokrétűbb háztartási eszköz az öntözőrendszer, abban az esetben, ha a kertet is a ház részének tekintjük. Ugye mennyire egyértelmű dolog, hogy a ház része a kert?

De legalábbis komoly felkészítő szakmai ismereteket! Én is találkoztam már olyan liftszerelővel, akinek csak egyszer mondtam el, hogy mit kell tenni és hogyan, és amikor kimentem hozzá megnézni a letelepített öntözőrendszert, csak bámultam a precizitáson és az abszolút tökéletes munkavégzésen.

Sokaknak a fejében az öntözőrendszer még mindig egy nagyon drágának tűnő szuperberendezésként él, mely annyira drága, hogy csak a kiváltságosok engedhetik meg maguknak ezt a luxust.

Bizony elmondhatjuk, hogy az öntözőrendszer felhasználói oldalról egyre csak növekvő tendenciát mutat, amely igény kielégítését viszont hazánkban a piac méretéhez képest sokkal több öntözéstechnikai importőr kívánja kielégíteni, mint amennyi már bőven elég lenne.

Ez az öntözőrendszerhez szükséges anyagok és alkatrészek kialakítási listájához, valamint az öntöző árajánlatának kidolgozásához elengedhetetlen feladat.

Ha nem is a mennyiség tekintetében, de az öntözőrendszer értékesítésének a minőségének tekintetében biztosan az élmezőnyben vagyunk, és ezért nagyon sokat tettünk és teszünk a mai napig is! Sohasem voltak számunkra fontosak a monumentális méretek és az erőfitogtatás, vagy a marketing másokra nézve lehengerlő használata.

  • Az öntözés általános célja, hogy a természetes csapadékhiányt és annak egyenetlen eloszlásából következő vízhiányt pótolja.

A címben elhangzó kijelentés elég konkrétan rátapint a lényegre, ami az öntözőrendszer működését illeti és jellemzi! Semmi kétségem a felől, hogy ez a berendezés a legszélesebb spektrumon tudja bebizonyítani, hogy messze előtte jár minden más locsolási megoldásnál! Azonban a kijelentéseken túl nézzünk meg néhány tényt a témával kapcsolatban:

Nem tudom pontosan, hogy mi oka lehet annak, hogy az öntözőrendszert nem tartották megbízható berendezésnek. „A szomszédnál is folyton elromlott!” – mondták a megfigyelésüket azok a megrendelők, akik kertet szerettek volna építtetni, de öntözőrendszer beépítés nélkül.

Nyilvánvaló dolog, hogy a vízzel működő öntözőrendszerek esetében a vízforrásnak nagy szerepe van, mivel annak a vízparaméternek az adatai fogják meghatározni az öntözőrendszerek kialakítását. Ezek a legfontosabb vízparaméterek a víz nyomása, a víz percenkénti literszáma, valamint a víz tisztasága.

A korrekt öntözőrendszer telepítéshez elengedhetetlenül szüksége lesz egy korrekt öntözőrendszer telepítőre. Egy olyan szakemberre, aki becsületesen végzi el a munkáját és ezért maximálisan odafigyel a részletekre is. Amikor egy ilyen szakember végzi a telepítést, akkor ő nem csak korrekt lesz a munkavégzéssel kapcsolatban, hanem kiváló szakmai munkát is végez majd!

Igen, az Ön kertje egészen biztosan az öntözőrendszert választaná az összes többi locsoló megoldás közül, ha a természet rendje nem úgy rendezte volna el, hogy erről magának kell döntenie. Ezért leírom azt, hogy mit üzen Önnek a kertje!

Ön látott már olyan kertet a környéken, ahol a pázsit tökéletes volt, a növények pedig kicsattantak az egészségtől és mind pompás látványt nyújtott? Lefogadom, hogy öntözőrendszer locsolta a kertet!

Biztos vagyok abban, hogy a legtöbb ember, akinek kertes háza van, valójában szeretné, ha az a kert nagyon szép és ápolt lenne! Ez teljesen természetes dolog, hiszen szinte minden ember törekszik a lakókörnyezete színvonalának az emelésére, így arra is, hogy a házat körülvevő kert szép legyen.

A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy szeretjük, ha minél kevesebb pénzért minél jobb berendezést vagy szolgáltatást kapunk. Természetesen nincs ez másképpen az öntözőrendszer telepítés tekintetében sem! De az is igaz, hogy szinte mindannyian beleléptünk már ebből származó kutyagumikba és mondhatni van egy határ, ahol lejjebb menni életveszély!

A rengeteg cikkezés és a minőségi tájékoztató weboldalak felszaporodásának következtében már vannak, akik nagyon jól informáltak a témával kapcsolatban, azonban még távolról sem mondható az, hogy közismert tény lenne az automata öntözőrendszer összes pozitív hatása, amit a kertben tud kifejteni. Olyan széles spektrumon fejti ki pozitív hatását az automata öntözőrendszer, ami messze nem a kert szépségére korlátozódik, hanem begyűrűzik a mindennapi életünkbe, kényelmünkbe és az egészségünkbe is.

Én örömmel tudok segíteni Önnek abban, hogy legyen a kertjében egy kiválóan működő, magas anyagminőséggel elkészített, garanciális automata öntözőrendszer! Tizenhét éves automata öntözőrendszer tervezői és szerelői múltammal bátran állíthatom, hogy bármely kihívással szembe tudok nézni és meg tudom oldani, ami az öntözéssel kapcsolatban csak felmerülhet.

A kertek karbantartása és öntözése folyamatos odafigyelést és munkát igényel a kert tulajdonosától még akkor is, ha nincs hozzá kedve vagy fáradt. A munka egy részét megoldhatjuk úgy, ha valamelyik profi kertfenntartót bízzuk meg vele, de ez az öntözésben ma már nem működőképes.

A locsolótömlőhöz képest az automata öntözőrendszer nagyjából mindent! Akkora a különbség az automata öntözőrendszer és bármely más locsolótömlős öntözési módszer között, hogy nem is tudom, hol kezdjem ezt a felsorolást. Talán kezdjük az éppen legnépszerűbb előnyénél, ami manapság a legtöbb berendezést értékesíti. Ez pedig a ráfordított idő különbség.

Az automata öntözőrendszereket általában kétféle módon különböztetjük meg egymástól, miszerint professzionális vagy hobbi automata öntözőrendszerről van szó. A professzionális rendszereket az Egyesült Államokban gyártják (ez a hazája). Az itt versengő 5-6 cég emelte magasra a lécet főleg a belső piac kielégítésére, illetve az egymás leelőzésére.