Megtervezem kerti locsolórendszerét és elkészítem az ajánlatot!

Elképedve nézem azokat a locsolórendszer ajánlatokat, amiket mostanában megosztanak velem azok az ügyfeleim, akik szerencsésen még a megrendelés előtt kértek tőlem online tervezést és ajánlatot!

Megtervezem kerti locsolórendszerét és elkészítem az ajánlatot! Megtervezem kerti locsolórendszerét és elkészítem az ajánlatot!

Sajnos az egyre növekvő munkadíjak mellett jól felismerhető az a további árnövelő tényező is, ami semmi másból nem ered, csak a kivitelező minden hatékonyságot nélkülöző, „hagyományos” működéséből. Természetesen semmi baj ezzel, ha valaki számára nem gond, hogy többet fizessen ugyanazért a munkáért.

Mi az oka, hogy 20% kedvezményt tudok adni?

Mivel egy hatékonyabb módszert használok!

Az éves locsolórendszer kiépítési munkáim 60-70%-a ezzel a módszerrel születik meg és mindösszesen csak a felénél szükséges, hogy helyszíni felméréssel szerezzem meg a hiányzó adatokat a végleges ajánlat elkészítéséhez!

Erre van szükségem:

 • Csak egy skicc igényével rajzolja le a kertet a méreteivel és egy-két képet készítsen róla!
 • Jelölje be rajta a fontosabb részleteket, burkolatok, vízvételi hely, növények, stb…
 • Az ajánlatkérőben fel tudja tölteni a képeket és a rajzot!

Miután elküldte az adatokat, ezt fogom tenni!

Esetleges további egyeztetés után megtervezem a locsolórendszert és küldök róla egy előzetes ajánlatot. Általában ez meg is szokott felelni a végleges ajánlatnak, de szinte minden alkalommal legalább 90%-ban megközelíti.

 • Amennyiben elnyerte a tetszését az ajánlat, akkor visszajelez!
 • Ha szükséges, akkor a helyszínre utazom és pontosítom az adatokat!
 • Ezután küldöm a végleges ajánlatot!

Ha elfogadja az ajánlatom:

Akkor nincs más hátra, mint hogy megbeszéljük a kivitelezés lehetséges időpontját. Amikor ez az időpont eljött, mi ott leszünk a kollégáimmal és tudásunk legjavával a munkát elvégezzük.

Ha nem fogadja el az ajánlatom, az általában már az előzetes ajánlat megküldése után kiderül. Ez a szolgáltatás akkor Önnek díjmentes és természetesen kötelezettségmentes is volt!

Miért nem küldök locsolórendszer tervet?

Ennek egyetlen oka az, hogy amikor a tételes alkatrészlistát tartalmazó ajánlatot mellett a tervet is elküldtem, akkor ennek alapján maguk végezték el a locsolórendszer telepítését. Sőt, olyan is volt, hogy amikor belebonyolódtak, akkor engem kértek meg, hogy pofozzam helyre a csapnivaló munkájukat. Szóval, mesélhetnék…

Én nagyon szívesen megtervezem és elkészítem rá a kalkulációt, ha Ön tényleg kíváncsi arra, hogy mennyibe kerülne a kertjébe egy igazán jó minőségű automata locsolórendszer! De nem szeretem becsapva érezni magam. Csak a saját munkáimhoz tervezek és bértervezést sem vállalok. Viszont vállalok a saját munkáimra 2 év garanciát, amely időtartam bőven elegendő ahhoz, hogy bármilyen probléma felmerüljön. Ha pedig ez bekövetkezne, akkor én becsületesen ott leszek és kijavítom!

Körülbelül 100 kerti locsolórendszert telepítek egy évben, úgyhogy tudom mi a dörgés…

Márkák, amikkel öröm dolgozni…

A Hunter a Rain-Bird nemzetközi értelemben is a TOP minőségnek számító öntözéstechnikai márkák termékeit használom, de előfordul, hogy a K-Rain vagy az Orbit szintén amerikai márkák egy-egy termékeivel tudom az adottságoknak legmegfelelőbb locsolórendszert megépíteni.

Mivel az öntözéstechnikai termékek és maga a technológiai is igen gyorsan fejlődik, ezért folyamatos képzéssel és az új termékek ismeretének frissítésével törekszem arra, hogy állandóan naprakész legyek. Az árak figyelésével kombinálva biztos, hogy megtalálom a legjobb megoldást az ár és a minőség arányában!

Ezek a gyártók a berendezés fő öntözéstechnikai alkatrészeit gyártják. A vezérlőautomatikát, az esőérzékelőt, a mágnesszelepet, a szórófejet és fúvókákat. Minden igényt kielégítő, rendkívül széles palettán kínálják a termékeiket. A kiépítéshez azonban más kiegészítő alkatrészekre is szükség van. Ezek az alkatrészek szinte minden locsolórendszer kiépítésénél szükségesek: KPE cső, LPE cső, csepegtető cső, KPE idomok és fittingek, különböző tömítőanyagok és szerelvények. Gyakran szükség lehet szivattyú vagy komplett vízgépészet beépítésére is.

Milyen locsolórendszer típusok vannak?

A locsolórendszerek közti különbséget az alapvető működésük megértésében találjuk! Tulajdonképpen ez egy az öntözéstechnikában megfigyelhető evolúciós folyamatnak is tekinthető. Minden típus képes elérni egy nagyon jó eredményt, ugyanakkor teljen különböző mértékben igénylik a figyelmünket és adnak valós kényelmi szolgáltatást!

Ezeket a típusokat különböztetjük meg:

 • Manuális locsolórendszer
 • Automata locsolórendszer
 • Okos locsolórendszer
 • Intelligens locsolórendszer

A manuális locsolórendszer

A fent említett kényelmi szempont ennél a típusnál domborodik ki leginkább, ennél a legkézenfekvőbb a különbség a többi automatán működőhez képest. Ugyanis a manuális kézi irányítás nélkül nem működik, amit a gyakorlatba ültetéssel lehet jól demonstrálni!

Akkor működik, ha kimegyünk a kertbe és bekapcsoljuk. Tehát hajnalban, amikor a párolgási veszteség a legalacsonyabb, akkor felkelünk és elfordítva a csapokat elindítjuk.

Mondjuk csak 4 zónás a locsolórendszerünk, ezért fél óránként kimegyünk és elzárjuk az egyik zónát és megnyitjuk a következőt. Majd visszafekszünk aludni…

Tehát, nem automata és ezzel el is vesztette az egyik leginkább kényelmi tulajdonságát a többi típussal szemben. Továbbiakban pedig arányaiban véve nem is olcsó, az automatává átalakítási költsége pedig aránytalanul nagy.

Automata locsolórendszer

Ez az általános automata locsolóberendezés vagy másnéven automata öntözőrendszer, ami a leginkább el van terjedve. Ez a típus teszi ki a jelenleg beépített berendezések 95%-át! A legtöbb megrendelő számára tökéletes megoldást kínál, habár az okos otthonok és berendezések megjelenésével egy növekvő igény van arra, hogy okoseszközökről is elérhető és kontrollálható legyen.

Előnyei a teljesség igénye nélkül:

 • Energiát és időt és vizet takarít meg
 • Egyenletes a vízkibocsájtása
 • Optimális időpontokban öntöz, a párolgási vesztséget minimalizálva
 • Működése teljesen automata
 • Rejtett kialakítású, nem korlátozza és nem befolyásolja kertünk látványát
 • Egészségesebb, szebb, portól mentesebb környezetet biztosít
 • Kedvező mikroklímát teremt a kertben
 • Megbízhatóan működik
 • Növeli ingatlana értékét

Okos locsolórendszer

Az általános automata locsolórendszer összes előnyeivel rendelkezik, azonban a vezérlő egysége wifis rendszerű, ezért kezelhető okos eszközökről is, sőt van olyan, aminek külső kezelőszerve nincs is, tehát csak okoseszközről kezelhető. Ezek feltétele az internetelérés, tehát a bolygó bármely pontjáról elérhető, ahol van internetcsatlakozás. Általánosságban kompatibilis az Amazon Alexa™ es a Control4® okos otthoni rendszerekkel és az IOS és Android operációs rendszerekkel. A Hunter és Rain-Bird márkák esetében biztosan.

További előnyei:

 • Rendszerint időjárásfigyelő szoftverekhez automatikusan csatlakoznak, így az öntözési programjukat automatikusan finomítva, optimális vízmennyiséget kijuttatva jelentős mennyiségű vizet tudnak megspórolni!

Intelligens locsolórendszer

Ez az öntözéstechnika jelenlegi legfejlettebb csúcsberendezése. Nehéz lenne röviden összefoglalni a tudását, de még az előnyeit is, mert olyan technikai ugrásról beszélünk, ami a fentebb említett típusokkal nem igazán említhető egy lapon.

Ezeknek a berendezéseknek a vezérlő egységébe gyakorlatilag teljes mértékben fel lehet vinni a kert minden paraméterét, amihez figyelembe véve az éghajlati övet és az állandó, valamint az aktuálisan várható időjárás érzékelésével készít megfelelő öntözési programot, amit minden frissítésnél igazít, ha szükséges. A kert talajminőségét szondákkal ellenőrizve vizsgálja az aktuális állapotát. Minden növény felvihető a rendszerbe, ami a kertben van és azok minden élettani információjával rendelkezik. A tulajdonosának és a telepítőjének is állandó információt küld minden anomáliáról és történésről, ami a kertben történt. Szóval, százával sorolható lenne még a fejlettsége…

Létjogosultságát azonban még nem bizonyította, mivel elterjedtsége annyira csekély, hogy tulajdonképpen még statisztikát sem lehet belőle készíteni.

Miért én vagyok az Ön szakembere?

 1. Megtervezem és árajánlatot küldök. Mindez ingyenes!
 2. Kedvezményt adok, ami valódi kedvezmény és nem egy kreált ár!
 3. Nálam nincs plusz költség. A végső árajánlat a végleges ár!
 4. Magas szakértelemmel rendelkezem és megbízható vagyok!
 5. Gyorsan dolgozom és nem rablom feleslegesen az idejét!
 6. A munkavégzés alatt figyelek a környezetem nyugalmára!
 7. Nem zavarom ok nélkül a házában, a mi munkaterületünk a kert!
 8. Mindig alaposan összetakarítok és tisztán adom át a munkaterületet!
 9. Nem fogok kibújni, ha garanciális problémáról lenne szó!
 10. Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolok!
 
Tudom, hogy Ön a legjobb döntést szeretné meghozni! Szeretné, ha olyan szakembert tudna kiválasztani, aki becsületes munkát végez, amivel elégedett lesz és jól tudja majd érezni magát a döntésével. Én sem szeretném ezt másképpen!

Ajánlom magamat!

Öntözőrendszer árajánlat kérés