Öntözőberendezés márkák a hazai piacon

Van kínálat bőven a hazai palettán az öntözőberendezés márkák tekintetében. Ezek a professzionális öntözéstechnikai márkák palettája is igen széles a termékek skáláján. Sajnos ennek következtében egy felhasználó elég rendesen összekeveredhet a bőség zavarában!

Öntözőberendezés márkák a hazai piacon Öntözőberendezés márkák a hazai piacon

De legalábbis nem biztos, hogy első nekifutásra elégedett lesz azzal, hogy a számára legjobb márka legjobb termékeit választotta vagy ajánlották neki. Amiről most írok nem az árak nagy szórása, hanem a műszaki tartalom. Az árak tekintetében a vezető márkák sosem különböznek nagyságrendekkel egymáshoz képest. A hazai piacon a nagy kereskedők egymást figyelve, egymáshoz igazítva képzik az áraikat. Sőt! Ami ebből kilóg, ott rendszerint élni lehet a gyanúperrel!

A két fő öntözőberendezés kategória

A két legfontosabb kategória a hobbi és a profi. Szerencsére e két kategóriában résztvevők a száma egyértelműen a professzionálisban magasabb, így a melle nyúlás esélye is csekély. Azt szeretném hozzátenni iránymutató módon, hogy a hazai barkácsáruházak mindegyike jól tele van tömve ennek a német gyártmányú hobbi öntözőberendezésnek a termékeivel, jó drágán!

A hobbi kategória

Ezek a néha egységcsomagban szerelt termékek nem igazán alkalmasak arra, hogy egy komplett díszkert igazán megbízható, jól működő, vízfelhasználásban optimális, hovatovább wifis vagy bluetooht-os öntözőrendszerek legyenek. Viszont alkalmasak arra, hogy az apuka a kisfiával a kertben vagy a teraszon egy kis rész öntözési kialakítását megoldja egy-két hétvége alatt és ezzel sikerélményük legyen. További hátránya ennek a német – és sajnos az internet és a webáruházak világában a Kínából beömlő – terméknek, hogy nem kompatibilis egyetlen professzionális öntözéstechnikai gyártó egymással kialakított col (1”) rendszerének. Sőt, még a menetsűrűsége sem azonos. Szóval, ez nem arra való, mint amire többek használni kívánják!

A profi kategória

Ha nagyon leszeretném egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondom, hogy ami amerikai, az jó! Egész egyszerűen itt alakult és fejlődött ki ez a piac és itt váltak naggyá ezek a gyártók. Itt van 80 éve olyan verseny, ami azzá formálta ezt az iparágat, ami! Nevén nevezve a márkákat, nekem elsősorban a Hunter, de minden szempontot megvizsgálva a Toro, a Rain Bird, a K-Rain és az Orbit márkák is nagyon profik és igen megbízhatók!

A hazai öntözőberendezések 99%-a ebből a kategóriából származik! A legelterjedtebb márka a Hunter, ami a könnyen szerelhetőségéről és az innovatív műszaki megoldásairól ismert és köszönheti ennek a népszerűségét. Mindenesetre a megbízható rendszerek a fentebb felsorolt gyártók termékeiből lettek megépítve, az biztos.

Hogyan lehet a legjobbat kiválasztani?

Meggyőződésem, hogy a márka alapján nem lehet, illetve nem szükséges, mivel ezek vezető márkák termékei egytől-egyig nagyon jók. Évtizedes tapasztalatomból azt javaslom, hogy ha igazán jól működő öntözőberendezést szeretne, akkor találjon egy profi telepítőt! Én magam is ismerek sok telepítőt, akinek engedném, hogy ő végezze el a munkát a kertemben. Az ilyen telepítő nagyon gyakorlott! Egészen biztos vagyok benne, hogy valamilyen megbízható következtetéssel választotta ki az általa preferált márkát, amiben megbízik és amely termékek műszaki ismeretével tökéletes munkát tud kiadni a kezéből! Aki pedig ilyen normákhoz tartja magát, arról azt gondolom, hogy becsületes és megbízható. Én most Hunter márkával dolgozom, de dolgoztam már előtte Toro és K-Rain, valamint Orbit automata öntözőberendezésekkel is. Ezekkel sem érte szó a ház elejét…

Ahogyan én dolgozom…

Korábban – ahogyan manapság az öntözőberendezés telepítők – én is helyszíni felmérésre jártam minden hétvégémen, sőt, még a napi munkák után is úgy próbáltam az irányt belőni, hogy beleférjen egy kert felmérése. Rengeteg időmet és energiámat vitte el az utazás, ami ugye mellesleg nem kevés pénzbe is kerül. Sokszor nem is értem oda a címekre hetekig!

Ezt megelégelve néhány ügyfelem megkérdezte, hogy mire van szükségem az ajánlathoz?

Én elmondtam, ők meg küldték az adatokat, rajzokat fényképeket…

Méghozzá örömmel! Vidáman hívtak, hogy megkérdezzék lett-e eredménye a munkájuknak?

Én meg mondtam, hogy lett! Otthon szépen megterveztem és elküldtem az ajánlatot. Aki visszajelzett, hogy tetszik neki, ahhoz elmentem és pontosítottam! Ennek eredményeképpen létrejött egy automatikus szűrőrendszer, hatékonyabbá váltam és az utazások helyett tervezéssel töltöttem a hétvégéim otthonról.

Úgy gondoltam, hogy így fogok tovább működni, ami bevált! És nem csak, hogy bevált nekem, de az ügyfeleim is elégedettebbek lettek attól, hogy részt vehettek a munkában. Egyszerűen sikeresebb lett ez a működési modell, mint a hagyományos!

És még 20% kedvezményt is adok!

Hiszen az ügyfelem az adatok felmérésével rengeteg időt és költséget takarít meg nekem! Én pedig örömmel adom vissza ezt egy kedvezmény formájában. Ezért pedig egyenesen imádnak…

Az öntözőrendszer tervezés aloldalon olvashat ennek a pontos menetéről!