Öntözőrendszer árak tervezéssel és kiépítéssel

Néhány valós öntözőrendszer árak a közelmúltban telepített munkáim közül a szemléltetés céljából! Az itt látható árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek közvetlen vagy közvetett ajánlattételnek! 

Öntözőrendszer árak tervezéssel és kiépítéssel Öntözőrendszer árak tervezéssel és kiépítéssel

Egyéni vállalkozóként dolgozom, alanyi adómentesen!

Budapest: 2 zóna 110 m2 anyag bruttó: 151.936.- munka nettó: 103.317.-

Budapest: 4 zóna 210 m2 anyag bruttó: 236.141.- munka nettó: 148.750.-

Dunaharaszti:  6 zóna 350 m2 anyag bruttó: 312.402.- munka nettó: 223.323.-

Diósd:  8 zóna 425 m2 anyag bruttó: 399.754.- munka nettó: 251.814.-

Sárszentmihály: 10 zóna 920 m2 anyag bruttó: 805.073.- munka nettó: 563.179.-

Az öntözőrendszer árát formáló tényezők

Az öntözőrendszer árak természetesen különbözőképpen változnak, annak függvényében is, hogy az ország mely részéről van szó, de változtathat az árakon a márka és telepítők közötti munkadíj különbség is. 

Az árat formáló közös nevező:

A végső árat leginkább befolyásoló tényező az a hatékonyság vagy hatékonytalanság, amivel az ügymenetet képes lebonyolítani a kivitelező. Az öntözőrendszer tervezés aloldalon erről többet is olvashat!

A másik, még ennél is fontosabb tényező pedig az, hogy mennyire profi a telepítő! Egy szakértelem hiányával összedobott öntözőrendszer szétszedése és újra összerakásánál drágább munka aligha létezik!

Az öntözőrendszer telepítés árát formáló tényezők:

  • A terület nagysága és tagoltsága
  • A terület domborzata (lejtős vagy sík)
  • A burkolatok alatt átallás száma és nehézsége
  • A talaj minősége az ásás szempontjából
  • Az öntözőrendszer műszaki tartalma (szivattyús gépészet, stb.)
  • A munka aprólékossága
  • A helyszín távolsága

Az öntözőrendszer alkatrészek árát befolyásoló tényezők:

  • Az öntözőrendszer műszaki tartalma
  • Az alkatrészek márkájának a hazai árszínvonala
  • Az alkatrészek mennyisége

Az én áraim jól megalapozottak! Tükrözik egyben a szakmai tudásomat, a vállalt és valóban betartott garanciaidőt, a magas műszaki tartalmat és azt a hatékonyságot, amivel az ügyfélkezelést bonyolítom. Ennek a hatékonyságnak az árát tudom visszaadni ügyfelemnek 20% kedvezmény formájában!

Miért tudok én 20% kedvezményt adni?

Mert az ügymenet egy nagyjából 1-2 óra alatt elvégezhető részét rábízom az ügyfélre, amit az igen egyszerűsége végett örömmel meg szoktak tenni. Az ebből nyert adatok alapján viszont otthonról meg tudom tervezni az öntözőberendezést és így rengeteg ráfordított időt, pénzt és energiát nem kell beletennem addig, ameddig eljutok az ajánlat adásig. Ezt a megtakarítást azonban egy kedvezmény formájában jóváírom az ajánlatban, így az ügyfél visszakapja cserébe a fáradozásáért!

Lássuk, hogyan megy a gyakorlatban az ügymenet:

A megkeresés és időpontegyeztetés történik egy másik céggel.

Én már készen kapom ezeket általában az első megkeresés alkalmával. Tehát, úgy érkezik meg az ajánlatkérő e-mail, hogy csatolva vannak az adatok.

A másik cég munkatársa a megbeszélt időpontban kimegy a helyszínre felmérést tartani. Ez lehet, hogy 1-2 nap múlva, de a szezon legaktívabb 6 hónapjában lehet, hogy 1-2 hét.

Miután megkaptam az ajánlatkérést, általában 3 munkanapon belül küldöm az előzetes árajánlatot.

A másik cég (lehet, hogy még csak fel sem mérte ennyi idő alatt) elküldi az árajánlatát.

Kapok egy visszajelzést, hogy tetszik, de módosul a helyszínen ez meg ez… Előkapom a terveket és módosítva küldöm a javított előzetes ajánlatot.

A másik cég munkatársa, ha nem készített pontos feljegyzést és rajzot, akkor egyeztet időpontot, hogy megnézze a változást.

Kapok egy visszajelzést, hogy elfogadják az előzetes ajánlatom. Ha van bármi átbeszélni való vagy bizonytalanság, akkor kimegyek és megnézem. De az esetek 80%-ban akkor látom előszőr a kertet, amikor megérkeztem telepíteni.

A másik cég munkatársa küldi a módosított ajánlatát.

Általában az én időpontom előbbi és az én áraim alacsonyabbak és az én műszaki tartalmam magasabb, mint sok más telepítő cégé. Egyszerűen csak azért, mert hatékonyabb vagyok és az utazásokat és az ezekre fordított időt és pénzt kiveszem az ajánlatból, nem pedig az ügyfélre hárítom!

Igaz, be is vonom az ügyfelet 1-2 órára, amit általában nagyon szívesen is vesznek. Ha pedig helyszíni felmérést kérnek, akkor szívesen kivárják, amíg arra járok. Mivel a kivitelezési munkák miatt sokat utazom, ezért lehet, hogy másnap éppen arra járok…

Milyen öntözéstechnikai márkákat használok?

A nemzetközileg is piacvezetőnek számító és a hazai piacon is a leginkább ismert és közkedvelt Hunter és Rain-Bird öntözéstechnikai márkák felhasználásával tervezem és építem az öntözőrendszereket. Szereltem már Toro, K-Rain és Orbit, valamint Rain márkák alkatrészeivel is rendszereket. Nagy tapasztalat szerzése után ez a két márka fenn a rostán!

Tudom, hogy Ön a legjobb döntést szeretné meghozni! Szeretné, ha olyan szakembert tudna kiválasztani, aki becsületes munkát végez, amivel elégedett lesz és jól tudja majd érezni magát a döntésével. Én sem szeretném ezt másképpen!

Ajánlom magamat!

Öntözőrendszer árajánlat kérés

Milyen öntözéstechnikai márkákat használok?