Öntözőrendszer tervezés online

Ha a kerti öntözőrendszer tervezés online szolgáltatásomat ingyenesen és kötelezettségmentesen Ön szeretné igénybe venni, akkor az alábbi adatok megadásával tudom ezt Önnek biztosítani.

Öntözőrendszer tervezés online Öntözőrendszer tervezés online

Alapadatok az öntözőrendszer tervezéshez

FONTOS! Ennek az aloldalnak a terjedelme NE TÁNTORÍTSA EL attól, hogy elvégezze az alapadatok felmérését! Ez se nem bonyolult, se nem sok időt igénylő feladat! Mindösszesen csak részletesen írtam le.

Két elsődleges fontosságú adat van:

 1. A kert méretei és adatai

 2. A vízforrás adatai

A kert méretei és adatai

Alapadatok öntözőrendszer tervezéshez

 

Amennyiben nem nagy (1000 m2 feletti) vagy nem túl összetett a kert, akkor elegendő egy vázlatrajz, egy skicc a kertről. Fontos feltüntetni a következőket:

 • A kert kerete

 • A ház és a hozzá tartozó burkolatok alapterülete

 • Más épület alapterülete

 • A növényekkel és a gyeppel fedett területek

 • Esetleg sziklakert

 • Vízforrás elhelyezkedése

 • Északi irány

A vízforrás adatai

Vízforrás adatai öntözőrendszer tervezéshez

 

Nagyon fontos, hogy az átfolyó vízmennyiséget és a víz nyomását megtudjuk határozni. Elsőre ez is talán bonyolultnak tűnik, de nem annyira az, nyugodtan folytassa tovább az olvasást.

A legtöbbször elég, ha egy hitelesített vödröt (amiről tudjuk, hogy hány liter) hány másodperc alatt tölti meg a víz, ha azt teljes átfolyásra nyitjuk!

Egyszerű vízmérés

 1. Tegyük a csap alá a vödröt.

 2. Készítsük stopperórára a telefonunkat.

 3. Nyissuk meg a csapot teljes átfolyással (Nagyon figyeljünk, hogy ne egy hosszabb slag végén mérjük, hanem közvetlenül a csapról!).

 4. Indítsuk el a stopperórát és egyidejűleg helyezzük alá a vödröt.

 5. Mérjük meg, hogy mennyi idő alatt telik meg (mondjuk 10 literig).

 6. Írja le ezt az adatot, mert erre lesz szükségem!

Víznyomás

Ha nem tudja mekkora nyomással jön a víz, akkor készítsen róla egy néhány másodperces videót, ahogyan kiáramlik a víz a vödörbe! Ezt is töltse fel, amikor kitölti az ajánlatkérő oldalt.

Szivattyú esetében:

 • Ha szivattyús gépészet biztosítja a vizet és elérhető a szivattyú motor, akkor azon szerepelni fognak ezek az adatok, tehát azt is érdemes lefényképezni.

 • Ha csak a típusát tudja, akkor írja meg.

 • Ha csak annyit tud, hogy „egy szivattyú”, akkor ezt jelölje meg.

Ha nincs még kiépítve a vízforrás vagy a vízvétel:

Gyakran előfordul, hogy valamilyen alternatív vízforrás, egy régi vagy frissen fúrt kút, esetleg esővízgyűjtő áll rendelkezésre, amihez kell majd hozzárendelni egy optimális vízgépészetet ahhoz, hogy az kerti öntözőrendszer vízmegtáplálása megtörténjen. Ilyenkor ezekről is kérek adatokat az ajánlatkérőben.

Pontos vízmérés

Vizes boltokban általában kapható, vagy talán kölcsön is kérhető víznyomásmérő óra, amit rácsatlakoztatva a csapra vagy az áramló víz kivezető nyílásra, megmérhető pontosan a nyomás.

Kicsit fentebb, az Egyszerű vízmérésnél olvasható vödrös módszer itt is alkalmas lesz arra, hogy megmérjük a másodperc/liter mennyiséget, annyival árnyalva, hogy a víznyomásmérő órával beállíthatóvá tehetjük, hogy 2,5-3 bár nyomáson kapjuk meg ezt az értéket! Egy átlagos méretű öntözőrendszer ideális nyomásigénye 2-5-3 bár.

Fényképek

Ma már igen egyszerű néhány képet a telefonunkkal elkészíteni a kert fontosabb részleteiről.

Ezekkel segíti a munkám, ha fénykét csatol róla az ajánlatkérőbe:

 • 4-5 kép a kertről, amiből az elhelyezkedések és a távolságok érzékelhetők.

 • 1 kép a vízvétel helyéről, a vízóraaknáról, a kerticsapról, vagy a kútról, stb.

 • 1-1 kép azokról az átállásokról, ahol két öntözendő területet elválaszt egymástól egy lábazat vagy egy burkolat vagy más.

 • Bármiről, amit Ön fontosnak tart, hogy lássam.

Mennyi ideig tart ez?

Lehet, hogy ez sok információnak tűnik, de valójában nem jár sok munkával és az egészet maximum 1-2 óra alatt el lehet végezni. Természetesen nagyon akkurátus hozzáállással el lehet vele tölteni egy fél napot is, de annál inkább pontos adatokat fogok tudni küldeni cserébe!

Az előzetes ajánlathoz és ahhoz, hogy 90%-os pontossággal megtudjam határozni az öntözőrendszer szükséges alkatrészmennyiségét, valamint a munkadíjat, nem szükséges csak néhány pontos és néhány hozzávetőleges adat.

Mi történik, amikor megkaptam az adatokat?

 1. A kapott adatok alapján átnézem a locsolórendszer tervezhetőségét.

 2. Ha további adatra van szükségem, akkor kérdezek.

 3. A teljes adatok ismeretében megtervezem.

 4. A terv alapján egy tételes listában elkészítem az előzetes ajánlatot.

 5. Ha Önnek ez megfelel, akkor helyszíni felméréssel pontosítom az adatokat, ha szükséges.

 6. Elkészítem a pontos árajánlatot.

Mi történik, ha elfogadja az árajánlatom?

Ebben az esetben megállapodunk a munka lehetséges kezdésében és amikor ez az időpont eljött, akkor kollégáimmal magas minőségben letelepítjük Önnél az öntözőberendezést!

Mi történik, ha nem fogadja az árajánlatom?

Az online öntözőrendszer tervezési szolgáltatásom ingyenes és kötelezettségmentes! Tehát, nem tartozik semmivel. Itt szeretném megjegyezni, hogy tervrajzot nem küldök senkinek! Valamint nem tervezek megbízásból, csak a saját munkáim és kalkulációim elvégzéséhez.

 

Tudom, hogy Ön a legjobb döntést szeretné meghozni! Szeretné, ha olyan szakembert tudna kiválasztani, aki becsületes munkát végez, amivel elégedett lesz és jól tudja majd érezni magát a döntésével. Én sem szeretném ezt másképpen!

Ajánlom magamat!

Öntözőrendszer árajánlat kérés