Mitől jobb az automata öntözőrendszer?

A kertek karbantartása és öntözése folyamatos odafigyelést és munkát igényel a kert tulajdonosától még akkor is, ha nincs hozzá kedve vagy fáradt. A munka egy részét megoldhatjuk úgy, ha valamelyik profi kertfenntartót bízzuk meg vele, de ez az öntözésben ma már nem működőképes.

Nem működőképes azért, mert ezt a napi teendőt csak nagyon sok pénzért végezné el valaki, illetve nem működőképes azért, mert a nyári forró kánikulában nem is lenne elég a naponta egyszeri öntözés. Ilyen körülmények között a legjobb megoldásnak az automata öntözőrendszer látszik. Miért az automata öntözőrendszer? Mert az öntözési megoldások, valamint a félig automatizált öntöző megoldások közül az automata öntözőrendszer az, ami messze kiemelkedve a többitől a leghatékonyabb megoldást kínálja! Ezt a berendezést arra fejlesztik már több mint ötven éve, hogy az éppen aktuális trendeknek megfelelő igényeknek is éppen annyira megfeleljen, mint a mindenkor elvárásoknak.

A trendek ugyanis gyakran változnak az automata öntözőrendszer, mint problémamegoldó berendezéssel szemben. Volt, amikor a legfontosabb szempont a kényelem volt. Az emberek nagytöbbsége e miatt építette be a kertjébe az automata öntözőrendszert. Később – hazánkban úgy 6 éve – a víztakarékosság lett a döntő szempont, amely természetesen pénzmegtakarítással is jár. Ma világszerte ez a leginkább aktuális, bár nem feltétlen a pénztakarékossága miatt, mint inkább a globálisan szűkös tisztavíz felhasználás végett. Természetesen ne feledkezzünk meg arról, hogy az automata öntözőrendszert az ember ama természetes vágy hívta életre, hogy a lakókörnyezete legyen ápolt, szép és egészséges annak ellenére is, hogy nem tud vele foglalkozni. Ez a természetes vágy a szép kert, nyugalmunk forrása, otthonunk előszobája és gyakran mindenki számára látható tere.

Az automata öntözőrendszer mai legfontosabb előnye, hogy a kertfenntartásban összegezhető munkáknak a legjavát, tehát az öntözést végzi el hatékonyan. Nem csak vizet spórolva, nem csak energiát spórolva, de az időnket – s talán ami még fontosabb -, a szabadidőnket megspórolva! A mai világunk egyik legfontosabb értékét. A beprogramozásán kívül semmilyen felügyeletet sem kér ez a berendezés még akkor sem, ha a család nyaralni megy. Az automata öntözőrendszer csak elvégzi a dolgát, a kert pedig ugyanolyan szép marad!