Az öntözőrendszer felmérése

Ez az öntözőrendszerhez szükséges anyagok és alkatrészek kialakítási listájához, valamint az öntöző árajánlatának kidolgozásához elengedhetetlen feladat.

Azonban sokak állításával szemben nem muszáj, hogy helyszíni felmérés előzze meg, bár a szakember öntözőrendszer felmérése biztosabban pontos, mint a felhasználóé, valamint a helyszínen is sokkal könnyebben felismeri a szükséges tényezőket, mégis lehet ezt online csinálni. Annyira lehet, hogy évek óta csinálom is. Minden évben számos alkalommal megkeresnek Kaposvárról, Pécsről, vagy Miskolcról is, hogy adjak árajánlatot az öntözőrendszer kialakítására. A helyszíni felmérés a szezonban nem könnyű, ha ezeket a távolságokat nézzük. Ezért ezekben az esetekben megkérem a felhasználót, hogy mérje fel saját maga az öntözőrendszert! Igen, mérje fel saját maga az öntözőrendszert az instrukcióim alapján.

Először azt gondoltam, hogy majd erős falakba ütközöm, amikor ezt kérem. Később rájöttem, hogy az esetek nagytöbbségében szívesen megteszik az emberek, sőt még élvezik is. Élvezik, hogy meg kell mérni a vizet, élvezik, hogy fényképezhetik a kertet és élvezik, hogy rajzolhatnak egy skiccet. Ezeknek az adatoknak a megkapása után én összegzem és elkészítem az öntözőrendszer anyagkiírását és az árajánlatot. Ha megrendelik, akkor pedig a telepítésre érkezéskor fogom először látni a kertet. Számtalan ilyen öntözőrendszer telepítésén vagyok túl és kivétel nélkül mind sikert aratott! Nem állítom, hogy nem volt némi eltérés, azonban könnyen leküzdhetőnél több még soha! Ugyan nem akartam ezt a fajta értékesítést, de egy véletlen műve után rájöttem, hogy lehet ezt így is csinálni. Rengetegen kérdezték tőlem azelőtt, hogy mennyibe kerül egy öntözőrendszer? Ezt természetesen csak a pontos adatok birtokában lehet megmondani, de helyszíni felmérés nem muszáj hozzá.