Az öntözőrendszer több mint egy kényelmi eszköz!

Az egyik ügyfelem szerint a leghatékonyabb és legsokrétűbb háztartási eszköz az öntözőrendszer, abban az esetben, ha a kertet is a ház részének tekintjük. Ugye mennyire egyértelmű dolog, hogy a ház része a kert?

Pedig sokak számára nem világos, hogy a kert a házunk előszobája, hiszen az első elszeparált terünk és birtokunk, amin keresztül bejutunk a házunkba. Teljesen egyértelmű, hogy az otthonunk része. Mégis gyakran előfordul, hogy valami hasztalan és „csak a baj van vele” területként van kezelve, ami persze visszaüt! Visszaüt, hiszen a legszebb ház sem mutat jól egy elhanyagolt kertben! Ha valaki viszont a kertre olyan szemmel néz, hogy az otthonunk része, akkor annak melegen ajánlom az öntözőrendszert. Leginkább azért ajánlom az öntözőrendszert, mert a kert fenntartásának a legnagyobb terhét, a napi szinten munkát igénylő öntözést fogja levenni a válláról. A prioritások változásával változik meg az is, hogy éppen az öntözőrendszer melyik előnye a sláger. Korábban a kényelem és elsősorban a luxust nyújtó érzete volt az, ami miatt egy réteg vásárolta, de az elterjedését követ ármérséklődés következtében már a polgár számára sem jelentett gondot a berendezés megvásárlása.

Ma viszont a legmeggyőzőbb érv az öntözőrendszer mellett a takarékossága, amely a mai felgyorsult tempóban elsősorban az időre fókuszál, bár természetesen a többi takarékossági érv sem jelentéktelen. Szóval, míg ez a nagyszerű és hatékony berendezés megöntözi a kertet, addig ugye a kert nem a gazdája szabadidejét fosztogatja, hanem az öntözőrendszerét, aminek bizony másra sincs ideje, mint arra, hogy ezt a tevékenységét folytassa. Így a gazdája az igen értékes idejével vagy szabadidejével azt tesz, amihez kedve van. Azonban amikor az öntözőrendszer megöntözi a kertet, az nem csak „úgy” történik. A lehető leginkább víztakarékosan teszi mindezt a legoptimálisabb időpontokban! Mivel pontosan a kert adottságaihoz van kialakítva, ezért pontosan csak annyi vizet használ el, mint amennyi szükséges. Nincs még egy másik öntöző módszer, amihez ne lenne szükség ahhoz, hogy ember is asszisztáljon hozzá. Ez a berendezés nem igényel sem emberi energiát sem emberi felügyeletet. Garantáltan nem fogja elfárasztani önt az öntözőrendszerrel locsolás!